Искате нов домашен любимец? Вземете си съскаща хлебарка! :)

2013-02-06 14:45:00
Искате нов домашен любимец? Вземете си съскаща хлебарка! :)
Снимка: sxc.hu

Всички около вас имат за домашни любимци кучета, котки, зайчета, хамстери, рибки и т.н. Искате ли да бъдете оригинални и да си отглеждате животно, което не е често срещано като домашен любимец? Ако отговорът ви е положителен, вземете си съскаща хлебарка.

 

 

Тези насекоми са дълги между 5 и 7.6 сантиметра и съскат, когато някой ги обезпокои. Когато обаче се превърнат в домашни любимци, те бързо губят този си навик. Интересен е фактът, че за разлика от другите хлебарки, съскащите твари не обичат да се крият и бягат от светлината. Ако случайно се изгубят, те едва ли ще оцелеят.

 

От 4 000 вида хлебарки едва 25 стават за отглеждане у дома и само 5 са подходящи за домашни любимци. Освен към съскащите хлебарки, хората проявяват интерес е към тези, които имат бели очи.

 

Ако не сте сигурни, че искате да си гледате хлебарки у дома, защо не опитате с богомолки? Въпреки че те са по-миловидни на вид, богомолките са безмилостни хищници, които са известни със своя канибализъм. Женските обичат, след като бъдат оплодени, да изяждат мъжкия – вече си е свършил работата, за какво им е?

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
HollyGolightly
преди 11 години

А може и голям сив плъх от някоя шахта да си хванете


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия